Av Tüfeği Ve Tabanca Ruhsatı İşlemleri - Haber Ve Duyuru

Avcılık günümüzde bir çok insanın hobisi haline gelmiştir, avcılık yapmak isteyen kişilerin öncelikle bir tüfek veya tabancaya sahip olması gerekmektedir.

Av Tüfeği Ve Tabanca Ruhsatı İşlemleriAv tüfeği ruhsatı ve tabanca ruhsatının nasıl çıkartılacağı hakkında yapılması gerekenleri gerekli belgeleri ve hangi koşullarda ruhsat alamadığınızı anlatacağız ;
 
Öncelikle av tüfeği ruhsatı alabilmek için 18 yaşınızı geçmiş olmanız gerekmektedir, bunun yanı sıra sabıka kaydınızda ileri derece suçlar bulunmamalı(hırsızlık,cinayet,kaçakçılık vb.) ve 1000 TL nin üstünde vergi borcunuz bulunmamalıdır. Eğer bu şartlardan eksik olan bir kısım yok ise av tüfeği ruhsatı almanızda bir sakınca bulunmamaktadır. İlk yapmanız gereken işlem av tüfeği ruhsatı talebiniz için bulunduğunuz ilin ilçe emniyet müdürlüğüne, köylerde ise köyünüzün bağlı olduğu jandarma karakoluna başvuru yapmanız gerekir.
 
Av Tüfeği Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler ise şunlardır;
  1. 4 Adet Vesikalık Fotoğraf(Son 6 Ay İçinde Çekilmiş Olması Gerekir)
  2. Sabıka Kaydı
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. Vergi Dairesinden Alacağınız Vergi Borcu Yoktur Belgesi
  5. Kaymakamlığa Dilekçe(Sizin Doldurmanız İçin Verilecek)
  6. Sağlık Raporu(Aile Hekiminizden Aldığınız Sağlık Raporları İşinizi Görecektir)
  7. Vergi Dairesine Yatıracağınız Ruhsatname Vergi Dekontu(Her Sene Farklılık Gösterir)
  8. 1 Adet Karton Dosya(Yarım Kapaklı Telli)
Bu belgeler av tüfeği ruhsatı almanız için gereklidir ve 1 tanesi eksik olsa bile ruhsatı alamazsınız, tüm belgeleriniz olmasına rağmen av tüfeği ruhsatı alamayacağınız bazı durumlar vardır bu engeller şunlardır;
 
Av Tüfeği Almanıza Engel Durumlar;
  1. Akıl Hastası Olmak Veya Psikolojik Ve Nörolojik Rahatsızlığınızın Olması
  2. 18 Yaşının Altında Olmak
  3. Kamu Hizmetinden Yasaklı Bulunmak
  4. Uyuşturu Madde Üretimi Veya Satışından Sabıkanın Bulunması
  5. Ateşli Bir Silah İle İşlenmiş Suçunuzun Bulunması
  6. 1000 TL nin Üstünde Vergi Borcunuz Bulunması
Bu durumlardan en az biri olması durumunda av tüfeği ruhsatı alamamaktasınız, fakat bu maddelerin tamamını karşılayanların av tüfeği almasında hiç bir problem bulunmamaktadır. Alacağınız ruhsatın süresi 5 yıldır ve her 5 yılda bir yenilemeniz gerekmektedir. Av tüfeği ruhsatını almak çoğu kişi tarafından av tüfeği kullanabilirim düşüncesini beraberinde getirir ancak durum böyle değildir, av tüfeği ruhsatı size taşıma ve bulundurma iznini verir fakat av tüfeğini kullanmak için "Avcılık Belgesi" almanız gerekir. Avcılık belgesi Tarım ve Orman Bakanlığından alınmaktadır.

Tabanca her insanın farklı amaçlarda kullanmak için satın aldığı bir silah çeşitidir, bazıları kendini ve ailesini korumak için satın alırken bazıları ise mesleğini icra ederken kullanmak adına satın alır. Fakat bazıları tabanca kullanmaktan büyük keyif almaktadırlar ve bunu hobi haline getirmişlerdir. Çok az sayıda olsalarda bazı insanlar antika tabanca koleksiyonu yapmaktadırlar. Tabanca ruhsatları 3 farklı dala ayrılır bunlar;

Bulundurma Ruhsatı: Tabancayı evinizde veya iş yerinizde bulundurmak için almanız gereken ruhsattır. Evinizde bulundurmak için evinizde bulunduracağınızı beyan etmeniz gerekir ancak iş yeriniz için bulundurma ruhsatı alacaksanız başvurunuz esnasında iş yeri ruhsatınızı da sunmanız gerekir.

Taşıma Ruhsatı: Bulundurma ruhsatının özelliklerine ek olarak tabancanızı istediğiniz yere yanınızda götürebilirsiniz ancak bu ruhsatı almak için belli meslek gruplarında olmanız gerekmektedir. Bunlara örnek vermek gerekirse; polis,asker,kuyumcular,sarraflar ve bazı güvenlik görevlileri vb.

Antika Ruhsatı: Eski üretim olan tabancaları bulundurmak için almanız gereken ruhsattır.
Tabanca ruhsatı alabilmek için bir engeliniz bulunmamalıdır ve 21 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Tabanca bulundurma ruhsatını alırken evinizde veya iş yerinizde bulunduracağınızı belirtmeniz gerekmektedir eğer evinizde bulunduracağınızı belirtmenize rağmen dükkanınızda bulundurursanız bu size cezai işlem olarak geri dönecektir. Tabancanızın bulunduğu yeri değiştirmek istediğinizde yapmanız gereken silah nakil belgesi almaktır, bu belgede belirtilmiş olan gün,saat ve yer dışında bir yere aktarım yapılamamaktadır.

Tabanca Bulundurma Ruhsatı İçin Gereken Belgeler;
  1. İkamet ettiğiniz yerde veya iş yeriniz için alınacak ise iş yerinizin bulunduğu kaymakamlık makamına dilekçe
  2. 4 Adet vesikalık fotoğraf(Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekir)
  3. Silah ruhsatı almanızda bir sakınca bulunmadığını gösteren sağlık kurulu raporu (Tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden alınması gerekir)
  4. Yarım kapaklı dosya
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve asli
  6. Eğer iş yeriniz için alacaksanız bu belgelere ilave olarak iş yeri ruhsatı
Tabanca ruhsatı almak için tüm bu belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve belirtilen tüm şartlara uyum sağlıyor olmanız gerekmektedir, aksi takdirde ruhsat alınamamaktadır. Tüm belgeleri tamamladığınızda Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurarak tabanca ruhsatı başvurunuzu yapabilir ve sürecin sonunda tabanca ruhsatına sahip olabilirsiniz.
Deneyimli Kadro Profesyonel Çözümler
Deneyimli Kadro Profesyonel Çözümler Ayvazlar Grup olarak, sürekli olarak yenilenen ürünlerle dinamik bir yapıya sahip sitemizde her geçen gün daha fazla çeşit, daha kaliteli ürünler, ve bulunması zor olan malzemeleri müşterilerimize sunmaktayız.
kaliteli ürün çeşitliği 2550kaliteli ürün çeşitliği
güvenilir marka çeşitliği 35güvenilir marka çeşitliği
yıllık tecrübesiyle 25yıllık tecrübesiyle
mutlu müşteriler 8455mutlu müşteriler
Sizden Gelen Görüş ve Öneriler görüşleriniz bizim için değerli